Инфарктът е тежко заболяване на сърцето. Появява се, когато части от

...
Инфарктът е тежко заболяване на сърцето. Появява се, когато части от
Коментари Харесай

Тези хора са с най-нисък риск от инфаркт, ето защо

Инфарктът е тежко заболяване на сърцето. Появява се, когато елементи от сърдечния мускул(миокард) загинат заради незадоволително доставяне с кръв.

Нарушаването на кръвоснабдяването и оттова притока на О2 се дължи най-често на задръстване на коронарен съд.

Учени от Heart Institute на Intermountain Medical Center в Солт Лейк Сити разкриха връзката сред кръвната група и инфаркта.

Коя кръвна група е с най-нисък риск от инфаркт?

Според в изискванията на мощно замърсяване на въздуха при хора с втора (A), трета (B) или четвърта (AB) кръвна група рискът на инфаркт е доста по-висок, в сравнение с притежателите на първата (0) група.

Наскоро учените към този момент обявиха, че съществуването на гена ABO (той участва при притежателите на кръвни групи II, III и IV) въздейства върху появяването на инфаркти при пациенти с коронарна болест. Сега откривателите са си сложили задачата да открият до каква степен хората с вариации в ABO гените са изложени на риск от сърдечна офанзива в интервали на мощно замърсяване на въздуха.

Проучвайки този въпрос, специалистите проучиха информация за пациентите за интервала от 1993 до 2007 година Водещият създател на проучването Бенджамин Хорн споделя, че данните, получени по време на опита, демонстрират, че притежателите на трите кръвни групи са с по-висок риск от притежателите на I група. К

огато концентрацията на нездравословни прахови частици надвишава 25 микрограма на пространствен метър, вероятността от инфаркт се усилва. Нещо повече, за всеки 10 микрограма превишение за хора с групи II, III, IV се усилва рискът от припадък с цели 25%. Докато при пациентите от група I заплахата се усилва единствено с 10%./Zdrave.to

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР